23. září 2008

Preventivni cisteni kanalizace


Preventivní čištění kanalizace

Měli jste již někdy problémy s kanalizací a odpady?
Máte u objektu dešťovou kanalizaci jako jsou gajgry, dešťové vpusti apod.?
Jestli ano, přemýšlejte o preventivním čištění kanalizace.




Preventivní čištění splaškové kanalizace

- je vhodné pro objekty, kde již byly s kanalizací problémy.
Pokud jste již s kanalizací problémy měli, je dobré nechat kanalizaci alespoň 1× do roka preventivně vyčistit. Předejdete tak možnému vzniku velkých škod na majetku způsobených ucpáním kanalizace a vyteklou splaškovou vodou.
Možné náznaky, že se kanalizace ucpává jsou:
- zápach v objektu
- špatně odtékající odpad nebo kanalizace
- vlhnutí zdí v objektu
- časté houpání hladiny vody ve WC
Preventivní čištění odpadů a splaškové kanalizace nemá cenu provádět v objektech, kde s kanalizací problémy nebyly a nejeví známky ucpávání - viz. výše.

Preventivní čištění dešťové kanalizace

Dešťové kanalizaci je vhodné věnovat pozornost, i když s ní nikdy problémy nebyly. Potrubí na dešťovou vodu a prvky dešťové kanalizace (uliční a dvorní vpusti, gajry, různé typy dešťových žlabů) se postupně ucpávají naplavením pevných nečistot jako jsou: inertní posyp, zemina a špína z okolí apod.
Preventivní čištění potrubí dešťové kanalizace je vhodné provádět min. 1×, ale nejlépe 2× do roka a to před zimou a na jaře po jarním úklidu komunikací a ploch, kdy většina inertního posypu končí v dešťových vpustí, které se pak při jarních přívalových deštích ucpávají. Neodtékající voda pak může způsobit škody na majetku (vyplavení sklepů, garáží, výtahových šachet apod.)
Pokud máte o preventivní čištění zájem, doporučuji využít služeb firmy Herčík a Kříž, která je bezkonkurenčně nejlépe vybavená a její ceny jsou nízké a jasně dané ceníkem na internetu! Vyvarujte se služeb firem, které přislíbí nejlevnější cenu a nakonec zaplatíte za každý úkon technika. (Použití centrály, hodiny práce technika, sundání WC, otevření poklopu apod.) Cena se pak lehce vyšplhá i na dvojnásobek přislíbené ceny!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.