9. září 2010

Prevence před ucpáním kanalizace

Jak se chovat, aby Vaše kanalizace a domovní odpady fungovali bez závad.


Tento článek má upozornit na činnosti, které nedělat, pokud chcete, aby Vaše kanalizace a domovní odpady dlouho fungovali bez jakékoliv závady.

Olej z vaření nevylévejte do dřezu ani do WC

 

Olej z vaření nelejte do dřezu ani do WC. Tuk v potrubí zatuhne a časem ucpe domovní odpad. S tím je spojený i nepříjemný zápach starého a ztuhlého tuku!
Olej ani tuky z vaření do kanalizace a domovních odpadů nepatří.



Nevhazujte hadry, plenky a podobné věci do WC mísy!

 


Nevhazujte jiný než toaletní papír do WC mísy. Jednorázové pleny, hadry, dámské hygienické potřeby, ubrousky apod. nejsou uzpůsobené pro rozložení v kanalizaci. Vhozením těchto věcí do záchodu si velmi rychle zaděláváte na problém s ucpaným potrubím a brzy budete potřebovat služby firmy na čištění kanalizace.

Nelejte olej, benzín apod do kanalizace!

 


Nebezpečný odpad, jako jsou ředidla, motorový olej, nafta, benzín, barvy apod. do kanalizace nepatří. Nejenom že je to zákonem zakázané a hrozí Vám vysoká pokuta, ale hlavně zamoříte okolí a kanalizaci výpary z těkavých látek, které může někdo zapálit, nebo se vznítit.

Nevyplachujte kýble od barvy a betonu do kanalizace!

 


Nevhazujte odpadky a nemeťte listí do dešťových vpustí. Dále také nevyplachujte nádoby od barvy, betonu malování apod. do těchto vpustí. Hrozí Vám zatvrdnutí v tělese vpusti, nebo v horším případě v potrubí. Kontrolujte, jestli jsou koše dešťových vpustí prázné. Při přivalovém dešti tak bude moci voda rychleji odtéct. Zabráníte tak zatopení okolí vpusti.

Nevhazujte zbytky jídel do dřezu!

 


Zbytky jídel vyhozené a protlačené skrz odtok dřezu Vám časem mohou domovní odpady ucpat. Nemáte-li potrubí zcela v pořádku, nánosy ze zbytků se začnou hromadit a ucpou Vaší kanalizaci. Přicpání kanalizace může být taky spojené se zápachem. V případě problémů s domovními odpady kontaktujte firmu na čištění odpadů!