9. října 2008

Spatne odtekajici domovni odpad, aneb co s nim

Špatně odtékající domovní odpad, aneb co s tím.

Pokud Váš odpad od umyvadla (vany, dřezu apod.) špatně odtéká, ale není ještě úplně ucpaný, je nejlepší, ale taky i nejlevnější pokusit se ho vyčistit chemicky. To platí pouze, pokud je potrubí přicpané organickými nečistoty jako jsou zbytky jídel, vlasy apod.



Pro chemické čištění domovních odpadů bych doporučil buď Savo Razant (cena za 1000ml 68,- kč), nebo Tiret profesionál (cena za 500ml 110,- kč).
Tyto gelové čističe Vám pomohou odstranit organické nečistoty z potrubí a sifonu. Čistič nalijete do odtoku a po půl hodině propláchnete vařící vodou.
Pro jistotu ještě zkontrolujte, zda není ucpaný sifon.
Pokud Vám výše popsané řešení nepomohlo, je s největší pravděpodobností příčina špatně odtékajícího odpadu jiná, než potrubí zanešené organickými nečistoty jako jsou vlasy a zbytky jídel.

Další důvody, proč vám potrubí špatně odtéká jsou:

- staré a zarostlé litinové potrubí
- špatný sklon potrubí
- zanešené potrubí neorganickými nečistoty, např: písek, zbytky po malování či rekonstrukci, přibetonované potrubí apod.
- zatukované potrubí (tekutý olej po vylití do odpadu tuhne a usazuje se na stěnách potrubí)
- nějaká jiná závada na potrubí (rozsypané, provrtané, rozsazené, prorostlé kořeny, vražený střep apod.)
Pokud chemické čištění nepomohlo, nezbývá Vám nic jiného, než vyzkoušet mechanické čištění odpadů pomocí ručního, nebo nejlépe motorového pera.
Tímto způsobem lze čistit potrubí od umyvadel, dřezů a výlevek a také ucpané domovní stoupačky.
Pro silně zanešené odpady bych doporučil čištění pomocí tlakové vody, která nejlépe odstraní usazené nečistoty a tuky z potrubí.
Přeji Vám, aby Vaše odpady dobře odtékaly a nemuseli jste řešit výše uvedené problémy.
Pokud ale máte s domovními odpady problém, doporučuji najmout si na tyto práce profesionální firmu s kvalitním personálem a technikou, která je schopna poradit si s jakýmkoliv problémem přímo na místě.
Čistící vozy by měli být vybaveny jak technikou pro čištění tlakovou vodou, tak pro mechanické čištění pomocí motorového pera.
Ze zkušeností vím, že tyto předpoklady nadmíru splňuje firma Herčík a Kříž spol. s r.o. - čištění a revize kanalizace.
Poznámka: pokud odpad neodtéká a v odpadu je nalitý chemický přípravek, UPOZORNĚTE na teno fakt technika, který přijede odpad vyčistit !!!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.