3. prosince 2008

Výhody a nevýhody drtiče kuchyňského odpadu.

Výhody a nevýhody drtiče kuchyňského odpadu.


Co je to vůbec drtič kuchyňského odpadu?

Je to zařízení, které se umisťuje do odtokového hrdla dřezu a má za úkol rozdrtit zbytky jídel a ostatních odpadů vhozených do dřezu.


Jaké jsou výhody kuchyňských drtičů?

  • hlavní výhodou je jednoduché zacházení se zbytky jídel a odpadu dřezu. Odpadá tak nutnost vybírat leckdy i nechutné věci z odtoku a vyhazovat je do koše, popř. na kompost.

A jaké jsou nevýhody kuchyňských drtiču odpadu?

  • pokud nejsou domovní odpady zcela v pořádku, bude se vnitřní kanalizace zanášet tuhými zbytky jídel. Díky tomu může časem dojít (a taky že dojde) k ucpání odpadů a nutnosti tyto odpady vyčistit odbornou firmou na čištění odpadů. To Vás jistě bude stát nějaké peníze.
  • zbytky jídel v kanalizaci zajisté naláká velké množství potkanů. Vaše kanalizace (později možná i dům) se stane jejich oblíbenou kantýnou, kde získají snadno potravu.
  • zanášení veřejné kanalizace. To má za příčinu zvýšené náklady na údržbu stokového systému a na provoz čistírny odpadních vod.
  • nejen díky výše uvedeným důvodům zákaz používání drtičů kuchyňského odpadu na kanalizacích napojených do veřejné stokové sítě na území Hl. města Prahy. Veřejná kanalizace slouží pouze pro odvod odpadních vod splňující kritéria dle zákona č. 254/2001 Sb.


2 komentáře:

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.